• Vi minns Ulf Ceder

  Vår kollega Ulf Ceder somnade in i fredags efter en tids sjukdom.

  Vi började samtidigt på radion, Ulf och jag. Ständigt med skämtsamma dispyter om vem som verkligen var först. I vilket fall så var det tidigt på hösten 2002 och skall jag vara ärlig så började nog Ulf ett par veckor före mig.

  Precis som jag så hade han sett potentialen med denna kanal. Den erbjöd något som ännu inte fanns i Göteborgsområdet, en kanal för folk som var 30+. En dag tog Ulf mod till sig, stegade in i lokalerna och gav lite råd om hur de skulle kunna förbättra sitt utbud.

  Till hans stora chock svarade den dåvarande stationschefen: "Ta med dig din musik och presentera den i ett eget program". Ulf kunde då inte alls se sig själv som programledare och lämnade det hela bakom sig. Men bara temporärt! För idén grodde i hans huvud och till slut tänkte han: "Jamen, varför inte!!"

  På den vägen blev det i sexton långa år och Ulf Ceder blev en av grundkomponenterna i det bygge som vi är så stolta över!

  Ulf, jag kommer att sakna dig och jag vet att alla på Radio 88 också kommer att göra det! Jag vet inte om jag vill att du ska vila i frid, utan att du fortsätter däruppe att njuta av musiken som blev en så stor del av ditt jordeliv.

  Din radiokompis Kent

  Om radio88

  Vi spelar musiken du glömt att du kommer ihåg - de största hitsen från the golden years! Radio 88 Partille drivs av samling entusiaster som ägnar många tusen timmar varje år åt att värna om våra lyssnare och annonsörer.