Calle har tagit ledigt och återkommer hösten 2017.

 

Calle är programledare för:
 • Calles Karameller

Kontakt
E-Post: Klicka här

 

Kommer från/Bor nu: infödd göteborgare från Johanneberg som efter diverse utflykter i Svedala sedan några år är tillbaks på mammas gata

Jobbar/Jobbat med: arbetar för närvarande som frilansjournalist men har innan dess arbetat på Sveriges Radio som nyhetssändare och reporter

Första musikminnet/skiva/CD: en blå kassett med soundtracket till Mary Poppins

Favoritmusik nu: melodisk, sofistikerad och romantisk popmusik. Engelska 80-talsgruppen Prefab Sprout är en stor favorit.

Kontakt med Radio 88: jag vill närma mig radion igen efter att ha varit borta från den några år och samtidigt kombinera den med mitt musiklyssnande. Då kändes Radio 88 rätt.

Varför Radio 88: för att det är en kanal med en gemytlig och okonventionell stämning. Att den dessutom verkar vara fylld av musikälskare är ett stort plus.

MER OM MIG:

Stor pingisentusiast i korplaget "eye of the tiger" på Heden

En historia: jag blev slagen av popmusiken tidigt. Jag vara bara fyra år när jag blev starstruck på Marstrandsfärjan 1977. ABBA befann sig då på samma färja. Enligt min kära mor ska jag ha ställt mig nån centimeter mitt framför Björn, Benny och company med vilt uppspärrade ögon. "Men Calle då, sluta stirra!", sa min mor en aningen skamset. Björn och Benny tog saken med jämnmod, skrattade och sa att det är lugnt "Låt pojken stirra." Kanske var det där någonstans som mitt musikintresse grundlades. Vem vet.

Ett idogt lyssnande på Kaj Kindvalls "Tracks", läsande av musiktidningar och ett ivrigt botaniserande i skivaffärer genom åren har sedan lett fram till vad jag är idag.